Welke invloed heeft alcohol op mijn erectie?

Het is geen geheim dat mensen graag drinken en dat alcohol en seks duidelijk zijn gerelateerd. Alcohol kan de perceptie van seksueel verlangen beïnvloeden. Het kan ook van invloed zijn op de manier waarop we naar andere mensen kijken en alcohol kan nadelig inwerken op je erectie.

Alcohol en seks

Er zijn veel mythes over de effecten van alcohol op ons lichaam en onze emoties. Seksueel gedrag in verband met alcohol is mogelijk meer het resultaat van onze overtuigingen dan van de alcohol die we consumeren.

Bovendien is het onjuist om te denken dat alcohol alleen maar onze hersenen remt. Het is ook grotendeels onze cultuur en onze overtuigingen die alcohol met seks verbinden. Mensen gebruiken de overtuiging dat alcohol de hersenen remt soms om hun onaanvaardbare gedrag te rechtvaardigen. "Ik heb het niet gedaan. Het was de alcohol".

Alcohol en erecties

William Shakespeare suggereerde een verband tussen alcohol en seksuele prestaties. Over het drinken van alcohol zei hij: "het wekt het verlangen op, maar neemt de prestatie weg." Maar Shakespeare was niet echt duidelijk. Met wat hij zegt, specificeert hij niet echt het niveau van drinken dat de prestatie wegneemt.

Onderzoekers melden echter dat overmatig tot zwaar drinken leidt tot een hoge alcoholconcentratie in het bloed. Dit kan de sterkte van erecties verminderen, wat niet verwonderlijk is. Dit komt omdat intoxicatie de hersenen, zenuwen en bloedsomloop beïnvloedt.

Het bewijs over lagere alcohol- en seksuele prestaties is gemengd. Meer dan de helft van de onderzoeken meldt echter negatieve effecten van een hoge alcoholconcentratie op de sterkte van erecties.

Een redelijke boodschap om te onthouden zou dus zijn om je alcoholgebruik te beperken. Bovendien voorkomt het hebben van een lage of matige alcoholconcentratie ook een kater.

Een door alcohol veroorzaakte erectiestoornis

Een man heeft een alcohol penis als hij geen erectie kan krijgen omdat hij onder invloed is. Dit gebeurt omdat alcohol de chemische boodschappen van de hersenen verstoort, wat de bloedtoevoer naar de penis kan verminderen. Omdat erecties alles te maken hebben met de doorbloeding, kan overmatig drinken ervoor zorgen dat je geen stijve penis krijgt, zelfs niet als je naar seks verlangt.

Wanneer je lichaam vol alcohol zit, zal het zich gewoonlijk meer concentreren op het verwerken van de alcohol dan op het krijgen en behouden van een erectie.

Voor partners van mannen die door alcohol erectiestoornissen ervaren, is het belangrijk om te onthouden dat een alcohol penis geen directe indicatie is van een gebrek aan genegenheid, liefde of verlangen. Het is een kwestie van fundamentele wetenschap en de natuurlijke functies van het lichaam.

De voor- en nadelen van alcohol benutten voor seks

Alcohol is niet altijd een slechte zaak als het om seks gaat. Met mate alcohol drinken kan mannen helpen ontspannen, remmingen wegnemen en het seksuele zelfvertrouwen en de prestaties vergroten. Iedereen is anders, dus het is belangrijk om je lichaam en je grenzen met alcoholgebruik te kennen, vooral als je hoopt deel te nemen aan seksuele activiteit.

Het langetermijneffect van alcohol op erectiestoornissen

Als het gaat om drankmisbruik en erecties, staat er meer op het spel dan beschaamd en teleurgesteld te zijn dat je niet kon presteren terwijl je onder invloed was. Jaren van overmatig drinken kunnen een op zichzelf staand geval van het hebben van een alcohol penis veranderen in een veel voorkomend geval.

Dit betekent dat je erecties permanent kunnen worden aangetast, omdat veelvuldig drankmisbruik de hormonale balans kan veranderen, het seksuele verlangen kan verminderen en voortijdige ejaculatie kan veroorzaken. Alcohol kan ook de testosteronniveaus verlagen, wat bijdraagt ​​aan een verminderd libido.

Video: wat doet alcohol met je lichaam?

Bron: Alcoholhulp, Alcoholinfo, Medipedia