No module Published on Offcanvas position

Meer mannelijkheid? Meer libido? Meer testosteron?

Mijn TIP: TESTOGEN

10 Verrassende feiten over de erectie

10 Weetjes over mannen en hun erectieZelfs al heb je al heel wat beleeft met je penis, er zijn nog steeds een aantal dingen die je kunnen verrassen. We hebben tien weetjes over mannen. Verassende feiten die je moet weten over je jongeheer:

1. Er zijn drie soorten erecties

Dat klopt, er is een afzonderlijke erectie voor verschillende gelegenheden. Reflexogene erecties komen van daadwerkelijk contact, psychogene erecties komen van audiovisuele stimulatie of fantasie, en nachtelijke erecties vinden uiteraard 's nachts plaats tijdens het slapen. Psychogene en nachtelijke erecties zijn niet altijd opzettelijk en kunnen zich voordoen op ongelegen momenten.

2. Roken en drinken zijn erectie-onvriendelijk

Studies hebben aangetoond dat mannen die lijden aan erectiestoornissen de schuld kunnen zoeken bij overmatig drinken of roken. Het gebruik van alcohol en tabak minderen, helpt je erectie en dus ook om een ander soort feest levendig te houden in de slaapkamer.

3. Orale seks kan een penis in erectie groter maken

Een studie wees uit dat mannen die eerst orale seks ondergingen voordat ze hun penis maten, significant een grotere penis meldden dan mannen die hun penis maten na het fantaseren of het stimuleren van hun penis met de hand.

4. Meer slaap betekent een betere erectie

Niet alleen heeft het aantal uren dat je slaapt invloed op je libido, het verstoort ook de normale cyclus van erecties die 's nachts plaatsvinden. Als je een nachtraaf bent of je bent samen met een partner die snurkt, zal de weinige nachtrust zeker zijn tol eisen in hoe hoog je uiteindelijk jouw penis nog kan hijsen.

5. Privacy is belangrijk voor een goede erectie

Het hangt van man tot man af, maar de privacy van waar de geslachtsgemeenschap plaatsvindt, kan de erectie beïnvloeden. Als je samenleeft met een stel huisgenoten, nog bij je ouders thuis woont of een paar kinderen in huis hebt, terwijl je probeert een erectie te krijgen, kun je het mogelijk een stuk moeilijker hebben om een goede erectie te krijgen.

6. Een erectie kan een buiging maken

Wees niet meteen ongerust als je penis een kleine bocht naar rechts maakt als hij opgewonden raakt. Een kleine buiging is volkomen normaal. Maar als de buiging extreem is of ongemak veroorzaakt, kan het de ziekte van Peyronie zijn, veroorzaakt door littekenweefsel in de penis. Als dit het geval is, kun je beter een uroloog raadplegen om het te diagnosticeren en te laten behandelen.

7. Masturbatie maakt een verschil

Wanneer je enkele dagen niet gemasturbeerd hebt, zal er meer bloedtoevoer naar je penis zijn van zodra hij opnieuw gestimuleerd wordt, wat volgens meerdere sekstherapeuten een nog grotere erectie betekent. Dus, je kunt beter enkele masturbatie pauzes inlassen als je indruk wilt maken bij je partner met een grotere erectie.

8. Condooms kunnen een erectie doden

Maar dit geldt niet voor alle mannen. Uit een recent onderzoek in de Journal of Sexual Medicine is gebleken dat sommige mannen echt condoom-gerelateerde erectieproblemen hebben. Als je ook zo iemand bent, heb je mogelijk meer tijd en extra stimulatie nodig om een erectie te krijgen en te behouden. Onthoud dat condooms dienen als bescherming. Zelfs al ervaar je problemen met condooms, blijf ze gebruiken als je wisselende contacten hebt!

9. Erecties kunnen oncontroleerbaar zijn

Vrouwen hebben het vermogen om meerdere orgasmes te hebben, maar wij mannen hebben minder geluk. In feite zegt 30% van de mannen dat ze niet tevreden zijn met hoe lang hun erecties duren. Heel wat mannen raken vaak te opgewonden of hebben een gebrek aan controle over hun erectie. Als gevolg krijgen we vaak te snel een orgasme of verdwijnt onze erectie als sneeuw voor de zon.

10. Een gezond lichaamsgewicht resulteert in betere erecties

Mannen met overgewicht of obesitas hebben veel lagere testosteronspiegels en zullen seksueel minder goed functioneren. Het houden van een gezonde BMI is absoluut in het beste belang van een goede erectie.

Video: hoe houd je de erectie hard?

  • Bron: https://www.gezondheidsnet.nl/erectieproblemen/wat-je-altijd-al-wilde-weten-over-de-penis - https://www.gezondheidsnet.nl/erectieproblemen/bescherm-je-erectie - https://www.onlineseksuoloog.com/2016/07/06/de-erectie