No module Published on Offcanvas position

Wil je meer mannelijkheid? Meer libido? Meer testosteron?

Klik dan op deze TIP: TESTOGEN

Waarom krijgen kinderen een erectie?

Alles wat je wilt weten over kleine jongens en hun erecties

Erecties zijn natuurlijk en normaal voor een gezonde man, maar wanneer ze zich voordoen bij kinderen, kan het verontrustend en schokkend zijn - vooral voor moeders! Maak je je zorgen? Hier is alles wat je moet weten waarom kinderen erecties krijgen.

Vroege vogels

Een baby kan al op zeer jonge leeftijd erecties krijgen, zelfs wanneer ze nog in de baarmoeder zitten! Wees dus niet geschokt als je een erectie ziet bij je pasgeboren baby terwijl je zijn luier verschoont of in bad stopt. Wanneer je kleine jongen groeit en mobieler wordt, zal hij van nature zijn lichaam gaan verkennen - inclusief het aanraken van zijn penis. Uit fascinatie voor zijn geslachtsdelen zal hij mogelijk zelfs proberen om zijn penis rechtop te krijgen. Om die reden is het normaal dat zowel baby's als peuters regelmatig erecties krijgen. In tegenstelling tot erecties bij volwassenen leiden ze echter niet tot ejaculatie. Dit gebeurt pas in de puberteit, die gemiddeld rond de leeftijd van 11 jaar start.

Waarom erecties bij kinderen gebeuren

Er zijn veel verschillende oorzaken van erecties bij kinderen, en ze zijn niet allemaal seksueel. Bij pasgeborenen is er vaak geen duidelijke reden - het kan gewoon zijn dat de lucht hun geslachtsdelen raakt wanneer een luier wordt verwisseld, of misschien is hun blaas vol en moeten ze plassen. Hoewel het in het begin misschien een beetje schokkend is om te zien, hoef je je geen zorgen te maken. Het is volkomen normaal en is een goed teken dat alles daar beneden correct functioneert. Bij oudere baby's en peuters kan de erectie echter het gevolg zijn van het aanraken, wrijven of spelen met hun penis wanneer ze hebben ontdekt dat het aangenaam aanvoelt. Nogmaals, dit is volkomen normaal en mag niet worden ontmoedigd. Maar er zijn enkele manieren om dit te verhelpen, zodat het niet ongemakkelijk of beschamend voor jou, hem of iemand anders wordt.

Het spelen met de penis onder controle houden

Het is erg belangrijk dat je zoon zich niet schaamt of het gevoel heeft dat hij iets verkeerd doet door een erectie te krijgen of zichzelf aan te raken. Maar aan de tafel of in het park wil niemand dit zien. Blijf te allen tijde kalm en leg je kind voorzichtig uit dat er een tijd en plaats is om met de penis te spelen. Hoewel hij het misschien op andere momenten wil doen, moet hij wachten tot hij alleen is. Sommige kleine jongens wrijven hun penis ook over dingen voor het slapen gaan, zoals bijvoorbeeld hun bed of speelgoed. Dit is een manier om zichzelf te troosten, wat een moeilijke gewoonte kan zijn om te doorbreken.

Niet leuk voor iedereen

Niet alle jongens vinden erecties prettig. Sommige kinderen zijn bang voor de verandering van hun penis of vinden het ongemakkelijk of pijnlijk, vooral als de erectie vrij sterk is en een tijdje aanhoudt. Wees dus niet verbaasd als je zoontje je vertelt dat het pijn doet. Wanneer je ziet dat hij een erectie heeft, leg hem dan gewoon uit dat het normaal is dat jongens dit krijgen. Help hem om zich meer op zijn gemak te voelen - hetzij door een losse broek aan te trekken of hem een ​​bad te geven.

Wanneer je je zorgen moet maken

De meeste erecties zijn normaal en ongevaarlijk bij kinderen en gaan probleemloos en vrij vanzelf terug naar beneden. Er zijn echter een paar gevallen waarin het iets ernstigers kan zijn. Als de erectie van je zoon langer dan een uur aanhoudt, als er roodheid of uitslag is of als hij koorts heeft of zijn penis er erg opgezwollen uitziet, kun je hem beter naar de dokter brengen voor een onderzoek. Als de erecties bijzonder pijnlijk en langdurig zijn, kan het een aandoening zijn die priapisme wordt genoemd en die gewoonlijk alleen voorkomt bij volwassen mannen of jongens van vijf tot tien jaar die een ziekte hebben zoals leukemie of trauma aan hun penis of bekken. Indien onbehandeld, kan dit leiden tot permanente erectiestoornissen. Wanneer de erecties van je zoon regelmatig pijnlijk zijn en langer dan normaal aanhouden, raadpleeg dan onmiddellijk een arts. 

Video: seksuele ontwikkeling bij kinderen

  • Bron: Ouders online: https://www.ouders.nl/artikelen/friemelen-met-de-piemel-van-je-kind - Kind en Gezin: https://www.ouders.nl/artikelen/friemelen-met-de-piemel-van-je-kind