Wil je uw Erectie een SNELLE Pro Boost geven?
KLIK HIER voor meer info

Kan een vrouw een erectie hebben?

Dat mannen erecties kunnen hebben dat weten we allemaal. Een penis die harder en groter wordt is een typisch kenmerk voor de opgewonden man. Sommige vrouwen zijn nieuwschierig naar hoe het aanvoelt om een tastbare erectie te hebben. Nochtans hebben vrouwen ook erecties. Die van de clitoris. Alleen is een erectie bij de vrouw niet zo opvallend zichtbaar als bij de man.

Anatomie van de clitoris

Hoe ontstaat een erectie bij vrouwen?

Het mechanisme dat er voor zorgt dat een clitoris in erectie gaat is hetzelfde als bij de penis. Het corpus van de clitoris bestaat uit zwellichamen die, net zoals de penis, bij opwinding gaan opzwellen en gevuld worden met bloed. Als een vrouw opgewonden raakt dan wordt de clitoris groter en zwelt hij op. Hij kan bij sommige vrouwen tot 1 centimeter lang worden. Toch het zichtbare gedeelte.

Ook de binnenkant van de vagina bevat zwellichaampjes en de wanden zwellen op. Deze wanden zijn niet waterdicht en laten vocht door. Dit is het vaginale vocht. Het is een zichtbaar teken van een inwendige erectie bij de vrouw. De binnenzijde van de kleine schaamlippen zijn ook gevoelig en nemen bij opwinding in volume toe. Deze vormen een mooie roze trechter om de penis te begeleiden naar de vagina.

Kan een vrouw dan ook ejaculeren?

Het feit dat een man kan ejaculeren (sperma spuiten) komt o.a. door de aanwezigheid van sperma. Een vrouw heeft deze niet en kan bijgevolg ook niet ejaculeren.

En squirten dan? Is dat geen ejaculatie?

Soms noemt men het squirten bij de vrouw ook wel eens de vrouwelijke ejaculatie. Bij het squirten spuit de vrouw tijdens het klaarkomen vocht uit. Dit vocht bestaat uit verschillende vloeistoffen waaronder ook urine in verdunde vorm. Aangezien dat ejaculeren nog altijd staat voor het spuiten van sperma, met als doel de partner te bevruchten, kan men hier niet spreken van een ejaculatie van de vrouw. 

Weetjes over de clitoris:

  • Iedereen heeft een clitoris gehad. Ook mannen. Beide geslachten, mannen en vrouwen, beginnen het leven als meisje. De foetus ontwikkelt rond de leeftijd van 12 weken een penis. Of net niet. En dan blijf je een meisje.
  • Bijna 75% van de vrouwen kan alleen een orgasme bekomen als de clitoris voldoende gestimuleerd wordt.
  • Hoe dichter de clitoris bij de vagina zit, hoe gemakkelijker het is voor de vrouw om tot een orgasme te komen.
  • Net zoals de penis wordt ook de clitoris stijf bij opwinding.
  • Ook de clitoris heeft een eikel. Het is dat kleine roze bolletje. Je kan het zien aan de buitenzijde van het lichaam waar de schaamlippen samenkomen.
  • De eikel van de clitoris is een stuk kleiner dan die van de man. Zo'n 3 tot 8 millimeter in diameter.
  • De clitoris zelf is groter dan je zou denken, ongeveer 10 centimeter. Het bevindt zich voor het grootste deel onderhuids en blijft tijdens het leven van de vrouw doorgroeien. Net zoals onze oren en neus.
  • De clitoris heeft 8000 zenuwuiteinden en is supergevoelig. De eikel van de penis heeft er slechts 4000.
  • In tegenstelling tot de penis, blijft de clitoris een gans mensenleven prima werken.
  • Omdat vrouwen niet ejaculeren kunnen ze meervoudige orgasmen krijgen.

Video: Zo werkt het vrouwelijk orgasme