Wat is voortijdige ejaculatie?

Voortijdige ejaculatie is het te vroeg klaarkomen en is een veel voorkomend probleem bij jonge mannen. De zaadlozing is voortijdig als het zaadvocht voor of heel kort na de penetratie en bij minimale seksuele prikkeling al uit de penis komt. De meeste seksuologen zijn het er over eens dat de voortijdige zaadlozing bij de normale seksuele leercurve van mannen hoort, jonge onervaren mannen ejaculeren soms te vroeg. Het probleem kan zich ook voordoen bij volwassen mannen die na een periode van seksuele onthouding terug gemeenschap hebben.

Als men herhaaldelijk te vroeg ejaculeert kan dit tot frustratie lijden bij de man en zijn partner, hij kan onzeker worden over zijn seksuele prestatie wat dan tot net het tegenovergestelde kan leiden, namelijk impotentie.

Oorzaken

De oorzaken van voortijdige ejaculatie zijn meestal van psychische aard. Men maakt zich druk over de prestatie in bed of men is nog jong en bang om zich bloot te geven. Sommige mannen zijn niet in staat om de sensatie te herkennen  die ze vlak voor een zaadlozing ervaren. Ze zijn dan niet in staat om hun orgasme te timen. Voortijdige ejaculatie komt meer voor in het begin van de relatie wanneer de partners nog onzeker zijn en zenuwachtig over hun prestatie.

Heel zelden kan het voorkomen dat voortijdige zaadlozing veroorzaakt wordt door een lichamelijke aandoening, zoals een ontsteking van de prostaatklier of een stoornis van het zenuwstelsel.

De behandeling

Het gebruik van een gel

Ongeveer 15 minuten voor de gemeenschap breng je een heel kleine hoeveelheid gel aan op de penis, je masseert dit in op en achter de eikel. Door het aanbrengen heb je zelf de zaadlozing in de hand, jij hebt de situatie van het  klaarkomen een stuk beter onder controle en je kan tot 30 minuten langer van de sex genieten. Deze gel kan je online bestellen via de website van Libido delay gel via onderstaande knop.

Meer info of bestellen van gel tegen voortijdige ejaculatie

Begin/stop-therapie

Als u veel last heeft van voortijdige zaadlozing kan u er altijd over spreken met uw arts, deze zal u onderzoeken om te kijken of er een lichamelijke oorzaak is en indien nodig de oorzaak behandelen. Is er geen lichamelijke oorzaak dan is de behandeling erop gericht om uw seksuele opwinding te leren herkennen en te beheersen. Uw arts zal u aanraden om naar een seksuoloog te gaan die u oefeningen kan leren om uw opwinding in stand te houden.

U zal de begin/stop-therapie aangeleerd worden waarbij de partner de penis stimuleert. Wanneer de man voelt dat het orgasme nadert vraagt hij aan zijn partner om op te houden. Na een paar minuten begint de partner weer, om vervolgens weer te stoppen. Als men deze oefening regelmatig doet dan kan een man aanleren om een hoge mate van opwinding te verdragen zonder onmiddelijk zaad te lozen en zich beter kunnen beheersen.

De knijptechniek

Ook de knijptechniek kan dienen om een vroegtijdige zaadlozing te voorkomen. Vlak voor de zaadlozing knijpt u met duim en wijsvinger stevig in de schacht van de penis, door dit knijpen verdwijnt de erectie gedeeltelijk zodat er geen zaadlozing optreedt. Als u dit regelmatig doet dan zal u vooruitgang boeken bij het beheersen van de zaadlozing.