No module Published on Offcanvas position

Meer mannelijkheid? Meer libido? Meer testosteron?

Mijn TIP: TESTOGEN

Is sporten ook goed voor mijn erectie?

Sporten is goed voor je hart en dus ook goed voor de circulatie van je bloed. Als je erectieproblemen hebt dan heb je meteen ook 50% meer kans op problemen met het hart en de bloedvaten. Door te sporten wordt je hart sterker en is het direct ook goed voor je erectie. Naast dat het je lichamelijke gezondheid bevordert, heeft het ook mentaal een positieve werking. Voor veel mannen zorgen erectieproblemen voor onzekerheid. Wanneer je gaat sporten dan voel je je beter en heb je meer zelfzekerheid.

Meer sporten om erectieproblemen te verkleinen

Als je last hebt van erectieproblemen is het belangrijk dat je gaat sporten. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat erectiestoornissen een voorteken  kunnen zijn van hart- en vaatziekten. Hoe eerder je dus begint met sporten hoe meer kans je hebt dat je gezond blijft en dus minder kans hebt op erectieproblemen.

Als je helemaal niet gaat sporten en wanneer je erectieproblemen hebt is de kans groot dat het later nog erger wordt. Dat komt omdat je bloedvaten steeds slechter worden. Door te gaan sporten worden de kapotte vaten niet herstelt, maar voorkom je wel dat er nog meer schade ontstaat.

Sporten verbetert de zuurstoftoevoer in het bloed

Als je regelmatig sport, verbetert de zuurstoftoevoer in je bloed. Het voordeel hiervan is dat de caverneuze zwellichamen gezond blijven. Hier stroomt het bloed naartoe bij het krijgen van een erectie.

Sporten werkt positief op je mindset

Door regelmatig te sporten krijg je een goed gevoel. Je voelt je meer zeker en zit lekker in je vel. Dit kan ook het krijgen van een erectie positief beïnvloeden. Als je je namelijk zekerder voelt krijg je makkelijker een erectie dan wanneer je onzeker bent.

Bij veel mannen zorgt onzekerheid voor het niet kunnen krijgen van een erectie. Ook kunnen zenuwen en angst zorgen dat de penis niet stijf blijft.

Conclusie

Sporten werkt zeker positief op het krijgen van een erectie. Naast dat het in diverse onderzoeken bewezen is, werkt het mentaal ook goed. Hoe beter jij je voelt hoe meer kans je hebt dat je makkelijk een erectie krijgt en behoudt.

Erectieproblemen zijn soms een voorteken van slechte bloedvaten. Zorg er daarom voor dat je zo gezond mogelijk leeft en regelmatig gaat sporten. Dan heb je de meeste kans dat de schade aan je bloedvaten en hart beperkt blijven en kun je langer genieten van een normale erectie. 

Ga voor erectieproblemen altijd naar een huisarts en laat het controleren. Vooral als het blijkt dat je een verhoogd risico hebt op hart- en vaatziekten is het belangrijk om tijdig te beginnen met een gezonde leefstijl.

Video om sportkwetsuren te vermijden

Als je niet gewoon bent om aan sport te doen heb je al snel de neiging om te hard en onvoorbereid er tegen aan te gaan. Het gevolg is dan dat je zeer gevoelig bent voor sportkwetsuren. Het is zeer belangrijk dat je lichaam opgewarmd is voor je gaat lopen. Doe dus zeker een warm up.

Wat heel goed helpt om sportkwetsuren te vermijden zijn core stability oefeningen. Je krijgt er een sterke rug en buik van en is goed voor alle sporters. Hieronder vindt je een schitterende video met slechts 7 minuten core stability waarbij je hele lichaam gebruikt wordt.

Start to run app

Het is altijd leuker om niet alleen te gaan sporten. Het helpt ook om elkaar te motiveren. Maar een sportpartner vinden lukt niet altijd. Ben je alleen? Laat je dan alvast begeleiden door Evy Gruyaert met haar start 2 run app.