Spinnengif is de Viagra voor erectieproblemen

Erectiespin: Braziliaanse zwerfspinMannen met erectiestoornissen en een spinnenfobie zulllen dit artikel niet graag lezen. Maar doe het toch maar om je enigzins voor te bereiden, want het gebeurt vaak dat spinnen uit Brazilië meereizen met een lading bananen op een boot en op deze manier Nederland of België binnenkomen. Een spin die heel erg houdt van Braziliaanse bananen, is de zwerfspin. De spin staat er niet alleen om bekend door het regenwoud of de straten van Brazilië te dwalen als het donker is, maar ook om het feit dat ze op haar achterpoten gaat staan terwijl ze zich voorbereidt om haar dodelijke giftanden in haar prooi te laten zinken. En dat is nog lang niet het ergste aan dit griezelige beestje! Haar beet heeft een zeer onaangenaam neveneffect voor mannen die ten prooi vallen aan de Braziliaans zwervende spin. In dit artikel lees je er alles over.

Giftigste spin ter wereld zorgt voor erectie

De Braziliaanse zwerfspin lijkt op de wolfspin, maar is groter. De spin behoort tot de giftigste spinnen ter wereld. Een beet kan gaan van enkele speldenprikken tot volledige vergiftiging. De zwerfspin woont in Costa Rica, Colombia, Peru, Brazilië en Paraguay, maar nu en dan lezen we een artikel in de krant dat ze ook in Nederland en België wordt aangetroffen door de verscheping van bananen, de gebruikelijke schuilplaats van de spin.

Omdat ze tot de giftigste spinnen ter wereld behoort, zijn weinig mensen dol op de zwerfspin. In het gif van de Braziliaanse zwerfspin is namelijk PhTx3 te vinden. Deze stof is erg gevaarlijk voor het menselijk lichaam, daar het een verlies van spiercontrole als eigenschap heeft. Dit kan ertoe leiden dat een gebeten persoon verlamd raakt. Ook ademhalingsproblemen kunnen optreden, net als duizeligheid, wazig zicht, heftig zweten en stuiptrekkingen. Zodra het gif zich vermengt met serotonine, ontstaat er een zeer heftige pijn. Daarom vangen en doden heel wat mensen de spinnen omdat ze geen risico willen nemen. Naast het injecteren van het potentieel dodelijk gif, kan de zwerfspin ervoor zorgen dat mannen die gebeten worden een extreem pijnlijke erectie krijgen. Deze erectie kan maximaal vier uur duren, dit gezegd zijnde als je de ondraaglijke erectie overleeft. Het gif van de zwerfspin staat immers bekend dat het slachtoffers in slechts twee uur kan doden.

Gif van zwerfspin als geneesmiddel voor erectieproblemen

Mannen met een spinnenfobie zullen zichzelf hard moeten maken als ze ooit willen profiteren van een mogelijk nieuw hulpmiddel voor erectiestoornissen komende van de zwerfspin.

Wetenschappers ontdekten voor het eerst het therapeutische potentieel van het gif in 2000, toen ze een onderzoek deden naar de impact van de zwerfspin op mensen in Brazilië. Eén van de symptomen na een beet, waren abnormaal lange erecties. Nadat ze later het gif in het lab hadden onderzocht, slaagden onderzoekers er uiteindelijk in om de verantwoordelijke verbinding, een eiwit genaamd PnTx2, te isoleren. Vervolgens, zoals hoe we bacteriën gebruiken om insuline te produceren, genereerden wetenschappers het eiwit PnTx2 in hun labo met behulp van een aangepast virus, baculovirus genaamd.

Vervolgens testte het team hun voorraad PnTx2-6 op ratten met erectiestoornissen. De ratten hadden verwondingen aan de zenuwen die erecties mogelijk moeten maken. Niet alleen herstelde het spinnengif de bloedtoevoer naar het erectiele weefsel, het zorgde ook voor spierafval. Samengenomen concluderen de onderzoekers dat PnTx2-6 het krijgen van een erectie bij deze ratten verbeterde en daarom een ​​veelbelovende behandelingsroute voor mensen kan zijn. Het is echter nog niet bekend wanneer er een erectiemiddel op basis van het gif van de zwerfspin te verkrijgen zal zijn.

Video: gezin in Almelo vind zwerfspin tussen de bananen