Wil je uw Erectie een SNELLE Pro Boost geven?
KLIK HIER voor meer info

Kan mijn penis breken?

Gebroken banaan met penisHoewel de penis geen botten omvat en een penisbreuk vrij zeldzaam is, kan er wel degelijk een breuk optreden wanneer de penis in erectie plotseling en krachtig wordt gebogen (geforceerd). Als dit gebeurt, wordt het meer 'knakken of kraken' van de penis genoemd (door het gemis aan botten en spieren in de penis). Tijdens een erectie is de penis gevuld met bloed. Het buigen van de penis kan de bekleding van één van de twee cilinders in de penis (corpus cavernosum), die verantwoordelijk zijn voor erecties, doen knakken of breken, wat resulteert in een gebroken penis. Het trauma komt meestal voor na een accidentele verwonding tijdens de geslachtsgemeenschap, maar kan ook optreden als gevolg van agressieve masturbatie of het toepassen van taqaandan, een culturele praktijk die je kunt vergelijken met het kraken van je knokkels en waarbij een deel van de schacht van de penis in erectie krachtig en scherp gebogen wordt in een neerwaartse, opwaartse of zijdelingse richting terwijl het andere deel recht gehouden wordt.

Oorzaken in andere landen:

  • Het knakken van de penis is in Japan vooral te wijten aan een verkeerde masturbatietechniek of per ongeluk in bed rollen op een penis in erectie.
  • In de gebieden rond de Middellandse Zee zijn de meeste gevallen te wijten aan het vinden van een manier om een ​​erectie te laten verdwijnen.
  • En in de Verenigde Staten is krachtige geslachtsgemeenschap de meest voorkomende oorzaak om een penis te breken. Hierbij mist de man zijn doel en raakt in plaats daarvan het schaambeen of perineum.
  • In Nederland is het kraken van de penis te wijten aan één van de hierboven vermeldde oorzaken.

Hoe weet ik wanneer ik mijn penis heb gebroken?

Om te beginnen is een gebroken penis een pijnlijke verwonding. Symptomen kunnen een krakend geluid zijn, onmiddellijk verlies van de erectie of de ontwikkeling van donkere blauwe plekken aan de basis van de penis omdat het bloed niet meer in de penis kan. Bovendien is het mogelijk dat ook de urinebuis beschadigd raakt. Er kan dan bloed opgemerkt worden aan de urinaire opening van de penis. Een penisbreuk is dus een ernstige zaak en vereist dringende medische hulp. De verwonding kan meestal worden gediagnosticeerd met een lichamelijk onderzoek en een snelle chirurgische ingreep is aanbevolen om de breuk te verhelpen. Indien je een penisbreuk onbehandeld laat, kan dit resulteren in een latere misvorming van de penis. Tevens kan een onbehandelde gebroken penis ervoor zorgen dat je een permanent onvermogen veroorzaakt om een stevige ​​erectie te krijgen of te houden voor geslachtsgemeenschap (erectiestoornissen).

De behandeling

Tot voor kort bestonden de primaire behandelingen voor penisfracturen uit ijs, ontstekingsremmers, erectie-remmende geneesmiddelen en penisspalken. Deze methoden hebben echter geleid tot een hoog percentage aan complicaties op de lange termijn, variërend van pijnlijke en hoekige erecties tot erectiestoornissen. Tegenwoordig ligt de behandeling, met name voor de meer ernstige gevallen, in een chirurgisch ingreep. Hierdoor neemt de kans op latere problemen af. Maar zelfs na een operatie suggereert onderzoek dat tussen 6 en 25% van de patiënten problemen blijft houden met de penis, met als meest voorkomende klacht een permanente kromming van de erectie. Je kan dus maar beter voorzichtig zijn!

Welke standjes brengen een groter risico om mijn penis te breken?

Een recente studie suggereert dat bepaalde standjes riskanter kunnen zijn dan andere als het gaat om penisfracturen. In een onderzoek van 90 mannen die hun penis hadden gebroken, werd de hondpositie gekoppeld aan het grootste percentage van de fracturen (41%) onder degenen die penisfractuur hadden opgelopen. Dit werd gevolgd door de missionarishouding (25,5%) en de partner bovenop of cowgirl positie (10%). De ernst van de waargenomen breuken lag hoger wanneer ze zich voordeden tijdens hondpositie en missionarishouding.

Video: kan een piemel breken?