Hoe ongewenste erecties voorkomen?

Ongewenste erectieElke man maakt het ongetwijfeld mee: je bevind je bij de dokter, in het zwembad of ergens anders en plots ervaar je een 'storing' daar beneden. Misschien droeg je die dag een losse broek, of erger nog, een strakke broek. Hoe dan ook, je hebt een genante erectie op een plek waar het niet hoort. Lees verder en ontdek hoe je ongewenste erecties kunt vermijden!

Soorten erecties

Erecties zijn het product van een gezonde lichaamsfunctie die nuttig zijn wanneer een man seks wil hebben of wil masturberen. Soms vindt het proces echter plaats wanneer een man er geen wil. Erecties kunnen optreden wanneer een man seksueel opgewonden raakt of om andere redenen. De verschillende soorten erectie zijn onder meer:

  • Reflexogeen: deze komen voor bij aanraking (bijvoorbeeld bij de dokter, uroloog of tijdens een massage).
  • Psychogeen: deze gebeuren als reactie op seksuele gedachten of fantasieën (bijvoorbeeld na het zien van een blote borst op het strand of in een openbaar zwembad waar iedereen in badpak rondloopt).
  • Nachtelijk: deze gebeuren terwijl een man slaapt. Gemiddeld ervaart een man er vijf per nacht, en ze duren gemiddeld 30 minuten.

De rol van testosteron

Testosteron speelt een rol bij de erectiele functie. Bij een erectie stroomt een kleine hoeveelheid bloed naar de penis. Die actie, samen met hormonen, spieren en zenuwen, zorgt ervoor dat de penis stijver wordt. Erecties maken geslachtsgemeenschap mogelijk, maar een erectie hebben betekent niet altijd dat een man wil masturberen of zich bezighoudt met seksuele activiteiten. Willekeurige, ongewenste erecties treffen veel mannen. Ze zijn meestal geen teken van een slechte gezondheidstoestand, maar ze kunnen er wel voor zorgen dat je in genante situaties terechtkomt.

Manieren om een ​​ongewenste erectie te stoppen

De meest voor de hand liggende manier om een ​​erectie te stoppen, is door te ejaculeren. Dit is niet altijd mogelijk of passend, dus het kan nuttig zijn om andere manieren te kennen om er vanaf te komen. Hier zijn er een paar:

1. Wacht af

Een eenvoudige manier om met een ongewenste erectie om te gaan, is door te wachten tot deze weggaat. Ga zitten, adem langzaam en blijf kalm. Om je schaamtegevoel te verminderen, kan het helpen om de erectie te bedekken met een lange jas, overhemd of iets anders. Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel jij de erectie ervaart, de meeste mensen om je heen niks zullen opmerken.

2. Zoek afleiding

Je erectie is gekoppeld aan je gedachten, dus als het zich voordoet, probeer dan aan de meest saaie dingen of herinneringen te denken dat je kunt of los een raadsel op en je erectie zal verdwijnen.

3. Verander van positie

Het veranderen van een zittende of staande positie kan helpen om je erectie kwijt te raken. Hierdoor kan de kleding die je penis mogelijk heeft aangeraakt en heeft gestimuleerd, worden verplaatst. Van positie wisselen kan je ook helpen je erectie te verbergen als je je in een openbare of ongemakkelijke situatie bevindt.

Over ongewenste erecties praten met kinderen

Als je kinderen hebt, is het belangrijk dat je openlijk met hen praat over erecties. Erecties zijn normaal voor jonge jongens, maar ze weten dit misschien niet tenzij het hen wordt uitgelegd. Het begrijpen van de lichaamsfuncties kan de fysieke en emotionele ontwikkeling van je zoon helpen. Het is normaal dat kinderen hun eigen lichaam willen verkennen, maar het is belangrijk om uit te leggen wanneer dit wel en niet geschikt is. Door je zoon te helpen omgaan met erecties die in het openbaar voorkomen, zal hij er beter mee leren omgaan.

Video: spontane erecties (boners), hoe verberg je een stijve?

Bron: https://www.allesoverseks.be/spontane-erectie