Is masturberen normaal?

Masturberen is heel normaalAls je graag masturbeert, dan ben je niet de enige. Er wordt vaak gedacht dat masturbatie iets is wat je doet als je geen sekspartner hebt. Maar zowel alleenstaanden als mensen in een relatie masturberen. Masturberen is heel normaal en we doen het om verschillende redenen:

 • het helpt te ontspannen
 • het helpt je lichaam beter te begrijpen
 • het verlost je van seksuele spanning
 • het helpt je beter te slapen
 • het verhoogt je zelfvertrouwen
 • het kan helpen bij erectiestoornissen of andere problemen van seksuele aard
 • het versterk de spieren in het bekken en de anale gebieden

Of je partner in de buurt is of niet, de meeste mensen masturberen omdat het goed voelt en gezond is. Maar soms kunnen de hormonen heftig op hol slaan en wordt er naar verkeerde voorwerpen gegrepen om het genot te maximaliseren, zoals flessen en stofzuigers. Helaas eindigt het plezier dan vaak op de spoed. Hoe je veilig kan masturberen, lees je in dit artikel.

Hoe gezond is masturberen?

Je zult ongetwijfeld al de meest gekke verhalen over masturberen gehoord hebben. Maar masturbatie is helemaal niet ongezond of slecht voor je. Het zal ook je geslachtsdelen niet doen krimpen of onvruchtbaarheid bij je veroorzaken. Als je veilig masturbeert, kan het zelfs je gezondheid ten goede komen, zowel mentaal als fysiek. Bij elk orgasme dat we bereiken, ervaren we een goed gevoel. Dit komt omdat het lichaam op dat moment endorfines vrijgeeft, hormonen die ons dat goede gevoel geven. Masturbatie helpt je ook om erachter te komen wat je seksueel leuk en niet leuk vindt. Als je een relatie hebt en je kunt goed met je partner praten over dit soort zaken, zal het masturberen ook je relatie ten goede komen. Leren hoe je zelf een orgasme kunt hebben, kan het gemakkelijker maken om er een te hebben met een partner. Simpelweg omdat je kunt vertellen of laten zien wat goed voor je voelt. Een orgasme gaat gepaard met pieken in de bloeddruk en hartslag.

Het is mogelijk dat het enkele levensbedreigende aandoeningen kan veroorzaken, vooral bij mensen die risico lopen op hartaanvallen of beroertes. Maar anderzijds kunnen ook gezonde mensen zichzelf in gevaar brengen door masturbatie hulpmiddelen te gaan gebruiken die gevaarlijk kunnen zijn.

Ongevallen tijdens het masturberen

Het acrobatisch en vindingrijk vermogen van sommigen veroorzaakt jaarlijks een verbluffend aantal bizarre verwondingen. Sommigen gaan dan ook echt tot het uiterste om een ​​geestverruimend orgasme te hebben, inclusief het in gevaar brengen van hun eigen lichaam. Veel mannen proberen een harde en lange erectie te krijgen door de bloedstroom aan de basis van de penis af te snijden met behulp van een penisring. Maar sommige mannen proberen hun eigen ring te maken van alles wat klein en enigszins rond is: fietsonderdelen, doppen en elastiekjes. Wanneer de ring niet onmiddellijk wordt verwijderd, kunnen verwondingen optreden, variërend van zwelling, huidzweren, volledig verlies van gevoel tot gangreen en necrose met amputatie als gevolg. En ander erotische stimulatie is het gebruik van stofzuigers en flessen. Heel wat mannen komen bijvoorbeeld tot de conclusie dat flessen en stofzuigerslangen de juiste maat en vorm hebben om een ​​penis in te brengen. Helaas, en in tegenstelling tot de schijnbare waardering van het publiek, zijn ernstige letsels als gevolg van deze vorm van autostimulatie niet ongebruikelijk. Wanneer je je penis in een fles stopt, veroorzaakt dit een vernauwing in de bloedvaten van de penis. Binnen vier uur kun je je penis verliezen. Het spectrum van ernstige verwondingen van masturberen met een stofzuiger zijn:

 • Urologische problemen
 • Brandwonden
 • Penisbreuk
 • Het scheuren van je penis door overmatige wrijving
 • Salicylaatvergiftiging

Enkele masturbatietips om veilig te masturberen

 • Was je handen voordat je je penis, vulva, vagina of anus aanraakt.
 • Gebruik een goed glijmiddel. Het verlaagt wrijving en helpt bij het voorkomen van geïrriteerde huid.
 • Koop veilige sekspeeltjes en maak ze niet zelf.
 • Desinfecteer je seksspeeltjes voor en na elk gebruik, om het ophopen van bacteriën en infecties te vermijden.
 • Bescherm jezelf voor SOA's en deel geen seksspeeltjes met anderen zonder telkens een nieuwe condoom eroverheen te gebruiken.
 • Gebruik je verstand bij het gebruiken van voorwerpen die niet bedoelt zijn voor masturbatie.

Video: wereldrecord masturberen

Bron: NCBI: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1529397 - VICE: https://www.vice.com/nl/article/av5w3a/hoeveel-masturberen-is-teveel-masturberen615