Tien verkeerde opvattingen over het mannelijk geslachtsdeel

Ook al is de penis een lichaamsdeel met een eenvoudig mechanisme, er bestaan heel wat verkeerde opvattingen rond. De meeste van deze worden natuurlijk verspreid door mannen zelf, in de hoop dat we alle onzin over de schoenmaat en magisch sperma zullen geloven. Hieronder zetten we al die verkeerde opvattingen over de penis voor eens en altijd recht.

1. Dat je zijn schoenmaat moet controleren voordat je zijn broek openritst

Wat wordt gezegd over grote voeten, is pure onzin. Een studie uit 2002 onderzocht dit en vond geen significante relatie tussen de voetmaat van een man en zijn penisgrootte. Dus stop met staren naar iemand zijn voeten, er valt daar beneden niets interessants op te merken. Grotere voeten betekenen alleen grotere schoenen!

2. Dat je in dronken toestand geen erectie krijgt omdat je vindt dat je partner op een trol lijkt

Een dronken penis moet je niet al te persoonlijk nemen. Alcohol kan je een leuk, flirterig en grappig gevoel geven, maar technisch gezien heeft het nefaste gevolgen voor de penis. Alcohol werkt als een depressivum en depressiva zijn niet de beste vriend in het krijgen en behouden van een erectie, zoals studies hebben aangetoond.

3. Dat je letterlijk zult sterven omdat je blauwe ballen hebt zonder een orgasme

Blauwe teelballenMannen die beweren dat hun penis hen dagenlang pijn zal bezorgen als ze geen orgasme krijgen, maken je wat wijs. Ja, het krijgen van blauwe ballen is mogelijk als de man seksueel opgewonden is, maar er geen zaadlozing volgt. Maar het is absoluut geen levensbedreigende aandoening.

4. Dat er in de rechtopstaande penis een bot zit

Als je de penis niet zachtjes streelt, beweren sommige mannen dat je de penis doormidden zult breken als een ongekookt spaghetti-stokje. Het is inderdaad mogelijk om een ​​penis te breken (penisbreuken zijn zeer zeldzaam), maar om helemaal duidelijk te zijn: het is 100% niet hetzelfde als het breken van een arm of een been. Simpelweg omdat er geen bot in de penis zit.

5. Dat het sperma een magisch drankje is dat gewichtsverlies bevordert

Er wordt gezegd dat je sperma beter inslikt alsof het een portie vitamines zijn. Laat een man hoog en (letterlijk) droog staan als hij beweert dat zijn sperma je zal helpen afvallen. Er zijn verwaarloosbare hoeveelheden voedingsstoffen in sperma en je kunt ze gemakkelijk elders krijgen (zoals in voedsel dat echt goed smaakt).

6. Dat een grote penis de beste penis is

Om de een of andere reden betekent de penisgrootte heel veel voor mannen en als je toevallig terechtkomt bij iemand die rijkelijk bedeeld is, zou je kunnen merken dat ze er tamelijk trots op zijn. Maar de meeste vrouwen hebben graag seks met mannen met een normale penisgrootte (en het liefst breed in plaats van lang!). Soms kan seks met een grote penis pijnlijk zijn. Dit betekent niet dat je het verkeerd doet of dat de vagina van je partner te klein is.

7. Dat de penis niets voelt als je hem een condoom omdoet en hierdoor seks minder aangenaam is

Je hebt het wellicht al eerder gehoord (en misschien zelfs meermaals!). De waarheid is dat het kopen van een verkeerde maat ervoor zorgt dat het condoom te strak komt te zitten, wat de bloedsomloop afsnijdt en een gebrek aan gevoel in de penis kan veroorzaken.

8. Dat de penis een spiraaltje kan voelen prikken in de eikel

Als je partner een spiraaltje heeft, dan kun je dit niet voelen. Het spiraaltje bevindt zich letterlijk in de baarmoeder, weggestopt achter de baarmoederhals. Als je het werkelijk zou voelen, zou je je partner tot in de baarmoeder penetreren. Dat zou niet alleen ongelooflijk pijnlijk zijn, maar je partner heeft dan ook het recht je te slaan met een effectiviteitpercentage van 99,9 procent.

9. Dat de penis recht moet zijn, zoniet is er iets mis mee

Tenzij de penis dramatisch gebogen is wanneer hij in erectie komt en er reden is om te geloven dat je de (zeldzame) ziekte van Peyronie hebt, is er verder niks mis met je penis.

10. Dat zaadlozing in grote hoeveelheden gebeurt

Een verkeerde opvatting dat populair wordt gemaakt door pornografie. In werkelijkheid ejaculeren mannen een theelepel sperma per orgasme.