No module Published on Offcanvas position

Meer mannelijkheid? Meer libido? Meer testosteron?

Mijn TIP: TESTOGEN

Is een winterpenis schadelijk?

Tijdens de koudste periode van het jaar kan uw penis kleiner zijn dan in de zomer. Men spreekt dan van een winterpenis. Is dit een gevaar voor je erectie? Maak je geen zorgen... het een beetje koud hebben daar beneden, zal je seksleven niet schaden. Je penis wordt gewoon kleiner omdat je je in een koude omgeving bevindt ... en deze keer is dat echt de enige reden. Het kleiner worden van de penis is iets waar alle mannen bekend mee zijn, maar het uiteraard liever niet zouden ervaren. Als het een troost mag zijn, ook vrouwen krijgen een kleinere vagina als het koud is.

Zomerpenis versus winterpenis.

Sommige mannen zeggen dat hun geslachtsdelen groter zijn en dat hun erecties beter zijn tijdens de warmere maanden van het jaar. Dit blijkt te kloppen en staat meer bekend als een zomerpenis. Maar als het weer kouder wordt, je een koude douche neemt of je werkt bijvoorbeeld in een koude omgeving, zul je merken dat je penis kleiner wordt. En neen, je hebt geen aandoening! Je penis oogt kleiner omdat de bloedvaten zich samentrekken om je warm te houden. Hoe hard je ook probeert om je kruis warm te houden, er is een tijd van het jaar dat je simpelweg niet kunt ontsnappen aan het hebben van een winterpenis.

Waarom wordt mijn penis klein als hij het koud heeft?

In wezen is het kleiner worden van de penis als het koud is, het tegenovergestelde van een zomerpenis. Maar daar stopt het niet! Een winterpenis is nog duidelijker merkbaar dan een zomerpenis, zodat je bijna zeker een verschil opmerkt. Zoals hierboven reeds vermeld, is het kleiner worden van de penis, te wijten aan het feit dat de bloedvaten in onze ledematen samentrekken als we het koud hebben, het is de manier waarop ons lichaam warmte (energie) blijft sturen naar de vitale gebieden zoals onze interne organen. Hetzelfde proces gebeurt ook tijdens of na het sporten, met als gevolg een kleinere penis. Kortom, in de winter houdt je lichaam warmte vast door bloedvaten aan het oppervlak af te sluiten. Een van de meest voor de hand liggende plaatsen, omdat het een zeer groot oppervlak aan bloedvaten heeft, is je penis. Ook je testikels zullen de neiging hebben om kleiner te worden als het koud is en zullen mogelijk hoger in het scrotum worden getrokken.

Als je alsnog panikeert omdat je weet dat je penis een vitaal gebied is en er een goede bloedstroom voor nodig is om het ding in leven te houden, dan kunnen we je gerust stellen. Je penis is goed uitgerust om het samentrekken van de bloedvaten aan te kunnen, zodat er geen schade aan je jongeheer ontstaat. Het kleiner worden van de penis bij koude temperaturen is ook geen permanente fysieke verandering. Van zodra je lichaam opwarmt, zal ook je penis weer zijn normale grote hebben. Dus, ook al begrijpen we dat je liever een zomerpenis hebt, panikeer niet als je penis het koud heeft en kleiner wordt! Ga gewoon naar een warme kamer of geniet van een lekker warm bad en alles komt goed!

Wordt mijn seksleven beïnvloed?

Blijf rustig ademen, want je seksleven wordt niet op zijn kop gezet door een penis die het koud heeft. De koude zal er ook niet voor zorgen dat je een hardere erectie zult krijgen of behouden. Het is dus niet aangeraden om seks te hebben in de sneeuw, want mogelijk kan hier wel het probleem van een kleinere penis ontstaan en roet in het eten gooien! Iets wat je uiteraard op dat moment liever niet ziet gebeuren!

Maar de koude, donkere wintermaanden kunnen wel van invloed zijn op je geestelijke gezondheid, waardoor je libido vaak vermindert. In de winter is het heel gewoon om last te hebben van een ​​seizoensgebonden affectieve stoornis (stemmingsstoornis). Deze versterkte of juist onderdrukte emotionele toestand kan zeker van invloed zijn op je zin in seks, maar niet op je vermogen om seks te hebben. Mensen die aan een stemmingsstoornis lijden vertonen het grootste deel van het jaar een normale mentale gezondheid, maar worden depressief tijdens een specifiek seizoen - meestal in de winter (december, januari en februari).

Video: welke andere oorzaken kunnen je penis doen krimpen?

  • Bron: Gezondheidsnet: https://www.gezondheidsnet.nl/erectieproblemen/wat-je-altijd-al-wilde-weten-over-de-penis - Ze: https://www.ze.nl/artikel/246155-o-jahoor-na-de-wintervagina-is-er-nu-ook-de-winterpenis