Kan het eten van bananen mijn testosteron verhogen?

Het hormoon testosteron is belangrijk voor het goed functioneren van je mannelijk lichaam, je energieniveau en het zin hebben in seks. Met een laag testosteron kan je als man heel wat ongemakken ervaren zoals vermoeidheid, haaruitval, een laag libido, het verlies van spiermassa en stemmingswisselingen. Maar er zijn bepaalde voedingsmiddelen en supplementen die van nature je testosteron kunnen stimuleren en verhogen, zoals het eten van bananen. In dit artikel ontdek je waarom bananen een superfood voor je testosterongehalte zijn.

Oorzaken van een laag testosteron

De redenen voor lage testosteronspiegels variëren van schade aan de testikels, storing van de hypothalamus en hypofyse, hersentumor en ontsteking van de teelballen. Je leeftijd, de mate waarop je alcohol consumeert, roken, ziekte, operaties en je geestelijke gezondheid veroorzaken mogelijk ook een laag testosteron.

Laag testosteron behandelen

Verschillende aandoeningen vereisen verschillende behandelingen. Daarom is het erg belangrijk om de reden voor je laag testosteron te achterhalen. Bovendien kan het nemen van testosterontherapie wanneer dit niet nodig is, schadelijke bijwerkingen hebben, zoals onvruchtbaarheid, krimpende teelballen en een verhoogd risico op bloedstolsels.

Bij veel mannen, vooral mannen met overgewicht of een slechte gezondheid (waaronder diabetes), kan een laag testosteron een waarschuwing zijn om aan een betere gezondheid te werken. Veranderingen aanbrengen in je levensstijl zoals overtollig gewicht verliezen, stoppen met roken en het optimaliseren van chronische gezondheidsproblemen (zoals diabetes, depressie en slaapapneu), verhoogt op een veilig manier je testosterongehalte, evenals een verbetering van je algeheel welzijn en de kwaliteit van je leven.

Een populaire behandeling om je testosteronspiegels te verhogen en in evenwicht te brengen, is hormoontherapie. Maar praat vooral eerst met je arts om een professionele beoordeling en de juiste behandeling te krijgen. Of probeer het op een natuurlijke manier, met het eten van bananen.

Bananen: superfood voor je libido

Deze fallische vrucht heeft verschillende gezondheidsvoordelen en heeft een hoge voedingswaarde. Terwijl bananen werken als een uitstekende natuurlijke remedie om gastro-intestinale problemen zoals zuurgraad, opgeblazen gevoel, constipatie en aambeien te behandelen; verhogen ze bij mannen het seksuele verlangen en verbeteren ze het libido.

Een professional tussen de lakens worden

Bananen zijn een superfood om je laag testosteron op natuurlijke manier een boost te geven

Bananen zijn rijk aan kalium, een voedingsstof die de productie van testosteron, het mannelijke geslachtshormoon, stimuleert. Dit hormoon is verantwoordelijk voor je libido en zorgt er ook voor dat je het langer volhoudt in bed.

Bananen brengen je in de stemming

Het tryptofaan in bananen helpt bij het reguleren van de secretie van serotonine, een hormoon dat je humeur verbetert en ook je zin in seks verhoogt. Idealiter, voor mannen, kan het eten van twee bananen vlak voor geslachtsgemeenschap bijdragen aan betere prestaties.

Bananen verbeteren de prostaatfunctie

Bananen zijn rijk aan twee mineralen, mangaan en magnesium, waar mannen meestal een tekort aan hebben. Deze mineralen stimuleren de gezondheid van je prostaat en helpen je voortplantingsorganen optimaal te functioneren.

Bananen verbeteren het libido

Bananen zijn ook rijk aan bromelaïne en vitamine B, beide mineralen staan ​​bekend als regulatoren van testosteron en kunnen het seksuele verlangen, de prestaties en de algehele viriliteit verhogen.

Bananen verbeteren je energieniveau

Omdat ze een goede bron van koolhydraten zijn, geven ze een boost aan je energieniveau na een vermoeiende dag. Dit is een van de vele redenen waarom mannen liever bananen eten voordat ze naar de sportschool gaan. Het eten van bananen verhoogt ook de bloedcirculatie, zelfs naar je geslachtsdelen, wat het libido helpt verbeteren en voor verbijsterende seks zorgt.

Video: 6 voedingsmiddelen om je libido te boosten

Bron: Vitaminevoeding en InfoNu.nl