Waarom een penisring gebruiken?

PenisringBij het hebben van een prettig seksleven, is een penis in erectie één van de factoren van belang. Maar er zijn altijd mensen die graag nog net even wat langer door zouden willen gaan. Naarmate mannen ouder worden neemt de vitaliteit van de erectie wat af. Zo wordt de penis bijvoorbeeld niet meer zo stijf als voorheen. Ook houdt de erectie niet meer zo lang stand als in de jongere jaren. Dit is een natuurlijk proces en hoeft niet altijd een probleem te zijn. Er zijn tegenwoordig vele manieren waarmee je deze situatie heel eenvoudig kunt oplossen. Er zijn voldoende medicijnen en supplementen beschikbaar. Maar in dit artikel gaan we de penisring bespreken als oplossing voor een erectieprobleem.

Wat is het?

Het woord verraad het al, het is een ring die gemaakt is voor gebruik om de penis heen. De functie van de ring is het afsluiten van de bloedvaten van een penis die in erectie verkeert. Op deze manier is het mogelijk om een erectie aanzienlijk te verlengen. Elke penisring heeft zijn eigen maat, die per penis verschillend is. De ene penis is wat dikker dan de andere. Een penisring met de juiste maat zal je het meeste comfort geven.

Uit welk materiaal bestaat een penisring?

De penisring kan van allerlei materialen zijn gemaakt. Het is maar net waar je persoonlijke voorkeur ligt. Zo bestaan penisringen vaak uit leder of rubber. Maar ze zijn ook verkrijgbaar in de vorm van metaal of siliconen. Naast de functie van het langer aanhouden van een erectie, kan een penisring ook worden gebruikt als een sierraad. Er zijn ook versies op de markt die een vibratie functie hebben. Een vibrerende ring kan zowel voor de vrouw als man stimulerend werken.

Wie gebruikt het?

Het is een seksueel hulpmiddel dat gebruikt wordt door mannen. De gebruikers van een penisring kunnen hiermee verschillende doelen voor ogen hebben. Zo gebruikt de een hem om de duur van zijn erectie te verlengen. Op deze manier kan de het genot van de sex worden verlengd. Deze personen hebben soms te maken met een afnemende erectiefunctie. Maar soms wordt de penisring ook gebruikt voor andere doeleinden. Bijvoorbeeld mannen die geen problemen hebben met het handhaven van een langdurige erectie, maar door het gebruik van de penisring de penis gevoeliger maken. Hierdoor wordt de sex intenser beleefd en ervaren gebruikers meer genot.

Hiernaast zijn er ook mannen die een penisring gebruiken met een aangesloten verlengstuk. Dit verlengstuk is bedoeld om de vrouwelijke genitaliën te stimuleren. Weer anderen gebruiken de penisring bij bepaalde spelletjes zoals bij SM. Ook kan de penisring puur en alleen als sierraad worden gebruikt. Vaak is deze penisring dan uitgevoerd van een exclusief ontwerp en van een duurzaam materiaal zoals leer of metaal. Op deze manier kan de penisring dus meerdere functies hebben voor verschillende mannen.

Is het veilig om te gebruiken?

Bij correct gebruik is een penisring een veilig hulpmiddel. Alles wat een penisring doet, is ervoor zorgen dat het bloed je penis niet kan verlaten. Hierdoor blijft de penis stijf. Het wordt over het algemeen echter wel aangeraden om de penisring na een half uur te verwijderen. Blijft deze te lang rond de penis zitten dan kan er mogelijke beschadiging van je bloedvaten optreden. Wees dus voorzichtig en ga niet de macho uithangen.

Video: hoe gebruik je een penisring?