De leeftijd waarop de penis van een man rechtop begint te staan

PenisbanaanErecties behoren tot het leven en komen niet altijd op het gewenste moment: tieners doen er alles aan om ze te laten verdwijnen tijdens gênante situaties, terwijl oudere mannen veel geld uitgeven om hun erecties te laten terugkomen of te behouden. Er zijn heel wat vragen rond de mannelijke seksdrift, geslachtsdelen en erecties, maar als je je afvraagt wanneer een man zijn eerste erectie krijgt, lees dan verder want in dit interessante artikel hebben we het over het moment waarop de bouten en moeren worden aangegeven om de tent op te zetten.

 

Hoe indrukwekkend is een erectie?

Een erectie is een behoorlijk indrukwekkend biologisch proces dat zich al manifesteert wanneer de mannelijke foetus zich nog in de baarmoeder bevindt. Alle elementen zijn er vóór de geboorte, inclusief sporen van testosteron uit de nog niet volgroeide testikels. Jawel, dat schattige silhouet op het echografiescherm zou inderdaad een erectie kunnen zijn. De geslachtsdelen van de foetus beginnen zich rond de 6e week van de zwangerschap te ontwikkelen en 10 weken daarna kan een mannelijke foetus zijn eerste erectie krijgen. Ook al zijn foetussen nog geen echte mannen, een man kan dus zijn eerste erectie krijgen wanneer hij 16 weken oud is. Tijdens het verdere verloop van de zwangerschap kunnen sommige foetussen zelfs masturberen in de baarmoeder. Dus voor wie masturbatie nog steeds een taboe is, het is een normale en natuurlijke handeling.

Erecties bij baby's

Pasgeboren baby's zitten vol verrassingen en voor veel ouders van pasgeboren jongens zijn baby-erecties één van de grootste verrassingen van allemaal. Als je een erectie ziet bij een baby tijdens zijn bad of bij het verwisselen van zijn luier, is het normaal om je een beetje zorgen te maken. Maar je baby zal heel wat erecties krijgen en in de meeste gevallen zijn deze erecties geen reden tot bezorgdheid en zelfs volkomen normaal. Vaak zijn erecties bij pasgeboren baby's zonder reden. Net als de grijpreflex bij baby's, kunnen erecties zich manifesteren als een vroeg teken dat het zenuwstelsel van je zoon naar behoren functioneert. Bovendien kunnen de erecties van een pasgeborene een teken zijn dat zijn blaas vol is en hij moet urineren.

Geslachtsrijpe erectie

Uiteraard hebben foetussen, baby's en peuters geen geslachtsrijpe erectie. Maar hoe weten jongens dat ze een man worden en geslachtsrijpe erecties hebben? Er zijn heel veel tekenen die erop wijzen dat een jongen in de puberteit komt, waaronder het lichaam dat groter wordt, de stem die verandert en lichaamshaar dat overal ontspruit. De meeste jongens komen in de puberteit tussen 9 en 14 jaar. Maar houd er rekening mee dat de puberteit begint wanneer het lichaam van een jongen er klaar voor is en elk lichaam in zijn eigen tempo groeit. Geslachtsrijpe erecties kenmerken zich door natte dromen. Dit is het moment waarop het lichaam van een jongen meer testosteron gaat aanmaken en te maken krijgt met zaadlozing. Deze verandering voor jongens is een beetje zoals wanneer een meisje haar menstruatie krijgt. Het is een teken dat een jongen verandert in een man en dat zijn lichaam zich voorbereidt om in de toekomst zelf vader te worden. Er zijn gevallen bekend waar 11-jarigen vrouwen hebben bezwangerd.

Er is leven na de dood

Omdat we het in dit artikel hebben gehad over de eerste erectie van een man, voegen we er snel nog het moment van de laatste erectie van een man aan toe. Deze vind letterlijk plaats in zijn broek en wordt lieflijk "Angel Lust" genoemd. Als een man sterft in een verticale positie, kan het lichaam eindigen met een post-mortem erectie. Als het hart stopt met kloppen, zal de zwaartekracht ervoor zorgen dat het bloed zich ophoopt in de benen. Hierdoor wordt het vaatstelsel in de benen met bloed opgevuld en een deel van het resterende bloed in het penisweefsel gedwongen. Het weefsel gaat vervolgens uitzetten, met als gevolg een erectie.