Jasje voor uw erectie: de verschillende soorten condooms

Condooms met een kleurtjeHet uitzoeken van condooms kan een leuke ervaring zijn. Maar met zoveel soorten op de markt, hoe kies je het condoom dat het best bij je past? Een belangrijk punt om te overwegen is of je het condoom al dan niet als anticonceptie wilt gebruiken of dat je het gewoon voor leuke of grappige seks wilt gebruiken. Als je met een condoom zwangerschap of geslachtsziekten wilt voorkomen, controleer dan altijd of de vervaldatum niet is verstreken om er zeker van te zijn dat het condoom nog steeds veilig is om te gebruiken. Hieronder enkele van de verschillende soorten condooms beschikbaar als jasje voor jouw erectie.

Condooms die oplichten in het donker

Dit soort condooms garandeert heel wat plezier tussen de lakens. De meeste merken zijn ook goedgekeurd om zwangerschap en SOA's te helpen voorkomen. Opdat het condoom zou oplichten, moet je het eerst een aantal seconden blootstellen aan licht. Gewoonlijk zijn deze condooms niet-toxisch en vervaardigd in drie lagen. De binnenste en de buitenste laag bestaan ​​uit gewone latex, terwijl de middelste laag een veilig pigment bevat dat oplicht en wordt beschermd door de twee latex-lagen.

Condooms met een verleidelijk smaakje

Heel wat merken beweren dat hun condooms geweldige smaken en verleidelijke aroma's hebben. De smaak kan aan het glijmiddel toegevoegd zijn of op het condoom zijn aangebracht. Je zult smaken vinden zoals munt, druif, sinaasappel, banaan, aardbei, kauwgom, chocolade, vanille, bacon, frisdranksmaken en zoveel meer. Soms zijn ze ook gekleurd om de smaak te evenaren, bijvoorbeeld gele condooms met bananensmaak en rode met een aardbeiensmaak. Waarom condooms met een smaakje voor je erectie? Nou, dit type condooms zijn bedoeld om iets extra toe te voegen aan orale seks. De meeste condooms met een smaak zijn goedgekeurd voor stevigheid en bescherming. Als je van plan bent om deze condooms te gebruiken voor vaginale seks, let er dan op dat ze suikervrij zijn. Condooms die suiker bevatten, kunnen de pH-waarde in de vagina verstoren, wat het risico op schimmelinfecties kan verhogen.

Geribbelde condooms

Dit soort condoom heeft noppen en/ of ribbels om het plezier te vergroten voor zowel de vrouw als man. Sommige van deze condooms hebben twee gedeeltes met ribben, aan de bovenkant en aan de basis, wat extra stimulatie voor vrouwen toevoegt. Anderen bevatten honderden verhoogde noppen aan de buitenkant voor vrouwelijke tevredenheid of aan de binnenkant om het mannelijke plezier te vergroten. Vaak wordt deze condoomsoort op de markt gebracht voor onderling plezier. Maar als ze dienen voor wederzijds genot, zullen ze vaak breder zijn met bolvormige uiteinden en een meer voorgevormde vorm. Dit verhoogt aanzienlijk het comfort van de man, omdat de erectie in de meest gevoelige toestand blijft, waardoor de mannelijke tevredenheid verhoogt. Bij dit soort condooms dien je er speciaal op te letten of ze zijn goedgekeurd.

Condooms die opwarmen, tinteling geven of je verkoelen

Condooms die opwarmen zijn meestal vervaardigd uit fijne latex om de sensatie te verhogen. Ze bevatten meestal een opwarmend glijmiddel dat wordt geactiveerd door natuurlijk lichaamsvocht. De zachte, warme sensaties zijn bedoeld om het plezier voor beide partners te vergroten. Hetzelfde geldt voor de condooms die een tintelend gevoel geven of je verkoelen tijdens de geslachtsgemeenschap.

Eetbare condooms

Eetbare condooms komen meestal in verpakkingen van vier en zijn verkrijgbaar in verschillende smaken. Het condoom wordt aangebracht van zodra je een erectie krijgt en kan nadien worden opgegeten. Wij garanderen alvast dat jouw erectie niet gauw zal verdwijnen! Eetbare condooms zijn alleen te gebruiken tijdens jullie speelse momenten. Ze dienen enkel puur voor het genot, omdat ze geen enkele vorm van bescherming bieden tegen zwangerschap of seksueel overdraagbare aandoeningen. Bovenstaande lijst is allesbehalve volledig, maar het geeft je alvast een idee over de condooms waarmee je kunt gaan experimenteren. Het belangrijkste dat je dient te onthouden bij het uitkiezen van condooms, is dat je jezelf en je partner beschermt tegen ongewenste zwangerschap en soa's.

Video: Linda de Munck, 10 fouten bij het gebruik van een condoom

Bron: Condoomwijzer: http://www.condoomwijzer.nl/soorten-condooms.php - Mens en Gezondheid: https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/seksualiteit/36414-condooms-een-overzicht-van-de-verschillende-soorten.html