No module Published on Offcanvas position

Meer mannelijkheid? Meer libido? Meer testosteron?

Mijn TIP: TESTOGEN

Erectieproblemen behandelen met voedingssupplementen

Er bestaan verscheidene opties om impotentie aanzienlijk minder ernstig te laten worden en het krijgen van een erectie te verbeteren. Dit artikel leidt je doorheen de mogelijkheden die je vandaag kunt uitvoeren om erectiestoornissen met een gezonde levensstijl en voedingssupplementen te behandelen.

Verandering in levensstijl en voeding

Lichaamsbeweging is goed voor uw erectieEen erectiestoornis is wanneer mannen er niet of moeilijk in slagen een stijve penis te krijgen of deze te behouden tijdens de seksuele daad. Maar vaak is het krijgen van een penis in erectie en deze behouden niet de reden tot bezorgdheid. De grootste bezorgdheid is de stress die samengaat met erectiestoornissen. Hierdoor kunnen relationele problemen en het verlies van zelfrespect ontstaan. Indien je liever het innemen van medicijnen voor erectiestoornissen vermijdt, kan verandering in levensstijl en voeding een hulpmiddel zijn. Moeilijk of geen erectie krijgen, kan meerdere oorzaken hebben. Jouw gemoedstoestand en levensstijl kunnen een van de reden zijn waarom je minder presteert in bed. Het spreekt vanzelf dat leefstijlgewoonten die de bloedtoevoer naar het algemene lichaam verminderen, kunnen bijdragen aan het niet krijgen van een erectie. Dit omdat de penis van onvoldoende bloed wordt voorzien. Door jouw bloedstroom te verzorgen met een gezonde levensstijl en voeding, verbeter je gelijktijdig jouw prestaties in bed. Een gezonde levensstijl omvat:

  • Doe regelmatig aan lichaamsbeweging
  • Probeer een optimaal lichaamsgewicht te behouden met gezonde voeding
  • Vermijd drugs, tabak en overmatig gebruik van alcohol

Kies voor gezonde voeding

Gezonde voedingEen goed dieet kan helpen om een erectiestoornis te voorkomen en zelfs te genezen, en daar zijn heel wat redenen voor. Gezond eten vermindert namelijk het risico op veel voorkomende problemen die betrekking hebben op de bloedvaten en veroorzaakt worden door overgewicht, een veel te hoog cholesterolgehalte, een te hoge bloedsuikerspiegel en hoge triglycerideniveaus. Het eten van bepaalde voedingsmiddelen en voedingssupplementen kan helpen om de kans op een erectiestoornis te verminderen. Zo vond de Massachusetts Male Aging Study een duidelijke samenhang tussen voeding en het niet krijgen van een erectie. Een deel van de mannen in deze studie werd gevraagd volle granen, veel groenten en fruit te eten en geen rood vlees en bewerkte granen. Al deze mannen ervaarden in veel mindere mate een erectiestoornis dan zij die alles aten.

Chocolade

Om een stijve penis te krijgen, is een goede bloedsomloop en een voldoende hoeveelheid stikstofmonoxide nodig. Onderzoek heeft bewezen dat flavonoïden, dewelke antioxidante stoffen zijn, een grote bijdrage kunnen zijn aan het verbeteren van de volledige bloedcirculatie in het lichaam. Deze antioxidante stoffen versterken de bloedcirculatie en de samenstelling van stikstofmonoxide in het bloed. Alhoewel chocolade niet gezond is voor de tanden, zitten er overvloedig veel flavonoïden in de donkere variëteit. In melkchocolade zijn minder flavonoïden terug te vinden. Bovendien bevat melkchocolade meer voedingsstoffen die je dik maken.

Pistachenoten

Pistachenoten staan bekend voor het optimaliseren van het cholesterolgehalte en de bloeddruk. Ze zijn ook ideaal om het lichaamsgewicht te behouden en een studie heeft aangetoond dat ze jouw vitaliteit sterk verhogen. Eet je gedurende een paar weken een handvol pistachenoten per dag, dan kunnen ze met 50% jouw erectieprobleem oplossen.

Watermeloen

De reden waarom watermeloen je seksueel functioneren kan verbeteren, is omdat watermeloen citrulline bevat. Deze stof helpt de bloedvaten te relaxen. Citrulline optimaliseert ook de bloedcirculatie, net zoals bij het innemen van medicijnen ter behandeling van een erectiestoornis.

Kruidensupplementen

Voedingssupplementen innemenHet gebruik van kruidensupplementen ter behandeling van een aandoening is tegenstrijdig, omdat de manier waarop ze werken en de betrouwbaarheid vaak niet is onderzocht. Daarom is het beter altijd eerst jouw arts te raadplegen. Toch zijn er enkele natuurlijke middelen die hoopgevend blijken bij het behandelen van een erectiestoornis. Volgende supplementen kunnen helpen:

  • Dehydroepiandrosteron: een hormoon waarvan is bewezen dat het de vrouwelijke geslachtsdrift ten goede verandert en helpt bij mannen met een erectiestoornis
  • L-arginine: dit grondbouwstof van eiwit helpt de bloedvaten de bloedstroom te verbeteren
  • Ginseng en Rhodiola Rosea

Video: Dr. Kris Verbrug over voedingssupplementen