Wil je uw Erectie een SNELLE Pro Boost geven?
KLIK HIER voor meer info

Wat is een begraven penis?

Man zoekt zijn begraven penisEen begraven of verborgen penis is een aandoening die een negatieve invloed kan veroorzaken op het leven van adolescenten en volwassen mannen. Het komt erop neer dat de penis wel een normale grootte heeft, maar zich verbergt onder de huid van de buik, dijen of balzak.

Wat is de oorzaak?

Het ontstaan van een begraven penis kan enkele oorzaken hebben. Zo kan een verborgen penis reeds opgemerkt worden bij de geboorte of kan de aandoening zich in een latere fase van het leven ontwikkelen. Zuigelingen en peuters lijken vatbaarder voor de aandoening dan tieners en volwassen mannen. Een begraven penis krijg je niet plotseling en kan het gevolg zijn van verschillende situaties. De ene wordt veroorzaakt door een slechte besnijdenis, wat meestal gebeurt wanneer een overmatige hoeveelheid voorhuid van een jongen zijn penis wordt verwijderd. Naarmate de jongen ouder wordt, wordt het littekenweefsel dat geassocieerd is met de besnijding strakker en wordt de huid naar voren getrokken en bedekt het de penis. Deze situatie kan ook voorkomen bij mannen die als volwassenen zijn besneden. De meest voorkomende oorzaak van een begraven penis is echter overgewicht. In normale omstandigheden bevindt ongeveer een derde van de erectie kamers in de penisschacht zich in het lichaam en twee derde buiten het lichaam. Bij mannen met overgewicht verschuift dat percentage, waarbij meer van de schacht in het lichaam terechtkomt. In extreme gevallen kan de hele penisschacht worden begraven. Een andere mogelijke oorzaak van een verborgen penis is de ziekte van Peyronie.

Gevolgen van een verborgen penis

Op fysiek niveau kunnen mannen met een begraven penis enkel zittend plassen, hierdoor is er grote kans dat het gebied nat wordt en ontstoken raakt, tenzij ze een goede hygiëne in de praktijk brengen. Een ander probleem is het onvermogen om penetrerende seks te hebben, wat kan leiden tot gevoelens van ontoereikendheid en relatieproblemen. In zeldzame gevallen kunnen mannen die jarenlang een begraven penis hebben gehad, een frequente infectie of chronische ontsteking ervaren, die op de lange termijn kan leiden tot peniskanker.

Hoe verloopt de diagnose?

Een begraven penis wordt meestal gediagnosticeerd door middel van een visueel en lichamelijk onderzoek. Jouw arts moet het verschil kennen tussen een verborgen en een kleine penis.

Hoe wordt een begraven penis behandeld?

Het innemen van antibiotica is nodig als zich een infectie heeft ontwikkeld in het gebied van de geslachtsdelen. Gevallen van een begraven penis worden meestal gecorrigeerd door middel van een operatie. De procedure omvat het verwijderen van het littekenweefsel en het reconstrueren van het getroffen gebied. Kinderen hebben meestal geen operatie nodig omdat de aandoening vanzelf verdwijnt. De voor de hand liggende manier om een ​​begraven penis te behandelen veroorzaakt door obesitas, is gewichtsverlies. Mannen die een meer normaal lichaamsgewicht kunnen bereiken, lossen in vele gevallen het probleem op. Buikversterkende oefeningen samen met gewichtsverlies kunnen ook helpen de spieren sterker te maken en een betere tonus in de onderbuik te handhaven. Mannen die chirurgie kiezen in plaats van significant gewichtsverlies ondergaan de verwijdering van vetweefsel, vaak via liposuctie, evenals eliminatie van overtollige huid rondom het schaambeen. Zelfs nadat mannen veel gewicht verliezen, kan een operatie nodig zijn om overmatige huid te verwijderen die in de schaamstreek hangt.

Verwachtingen na de behandeling

ls de aandoening werd behandeld, dan is het bijna onmogelijk dat je leven opnieuw beïnvloed zal worden door een verborgen penis. Als zwaarlijvigheid of een andere aandoening de oorzaak was, die ondertussen werd behandeld, is het goed om te weten dat je er alles aan moet doen om een gezond gewicht en een goede hygiëne van je geslachtsdelen te behouden.

Video: reparatie van een begraven penis bij een zwaarlijvige man

Bron: American Urology Association: https://www.auajournals.org/article/S0022-5347(15%2900495-4/pdf - Journal of the American Osteopathic Association: https://jaoa.org/article.aspx?articleid=2211854