Wil je uw Erectie een SNELLE Pro Boost geven?
KLIK HIER voor meer info

Erectieprobleem behandelen met Ayurveda

Ayrveda: alternatieve geneeskundeBij erectiestoornissen wordt gedurende lange tijd de erectie of de stijfheid van het mannelijke geslachtsorgaan niet ondersteunt. Dit wordt ook impotentie genoemd omdat de persoon met een erectiestoornis niet in staat is om bevredigende geslachtsgemeenschap aan te gaan. Sommige mannen kunnen zelfs geen erectie bereiken met stimuli van hun partner, wat behoorlijk frustrerend kan zijn. Er zijn verschillende fysiologische en psychologische oorzaken voor deze aandoening en Ayurveda identificeert de oorzaak van elk individu en behandelt deze dienovereenkomstig.

Wat is Ayurveda?

Duizenden jaren voordat de moderne geneeskunde wetenschappelijk bewijs leverde voor de verbinding tussen geest en lichaam, ontwikkelden de wijzen van India de ayurveda, die nog steeds een van 's werelds meest geavanceerde en krachtige systemen voor de gezondheid van het lichaam en de geest is. Meer dan alleen maar een systeem voor de behandeling van ziekten, is Ayurveda een wetenschap van het leven (Ayur = leven, Veda = wetenschap of kennis). Het zorgt voor een lichaam van wijsheid, ontworpen om gezond en vitaal te blijven terwijl je jouw volledig menselijk potentieel realiseert.

De belangrijkste principes van Ayurveda

  • Het lichaam en de geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden
  • Niets heeft meer kracht om het lichaam te helen en te transformeren dan het bewustzijn

Erectiestoornissen overwinnen met vajikarana-therapie

Volgens de Ayurveda is een erectiestoornis het gevolg van de verstoring van een van de vaayus van het lichaam, genaamd de apaanavayu. De apaanavayu bevindt zich in de testikels, urineblaas, fallus, liezen en anus. Het controleert ejaculatie, erectie en ook de doorgang van ontlasting en urine. De Ayurveda maakt gebruik van een combinatie van kruiden (cholorophytum arundinaceum, withania somnifera, mucuna pruriens, tribulus terrestris, asparagus aacemosus, enz.), massages en een verandering in de levensstijl om de erectie te stimuleren. Een combinatie van al deze remedies wordt vajikarana-therapie genoemd. Deze therapie ontleent zijn naam aan vaji, wat paard betekent. Het geeft ook aan dat deze therapie mannen helpt bij het overwinnen van problemen tijdens de geslachtsgemeenschap, waaronder erectiestoornissen. Bovendien verbetert deze therapie ook de kwaliteit en de beweeglijkheid van het sperma.

Ayurvedische massages voor erectiestoornissen

Stress is een van de belangrijkste redenen die leidt tot erectiestoornissen. Om mannen van stress te verlichten gebruiken ayurveda-beoefenaars verschillende oliën. Oliën die voor lichaamsmassages in de Ayurveda worden gebruikt, bevatten kruiden met herstellende krachten zoals bala kashaya en balalkalka. Deze kruiden verminderen stress, verjongen het lichaam, stimuleren het libido en zorgen voor betere seks. De op sesam gebaseerde oliën worden gebruikt om de penis te masseren, waardoor het bekkengebied wordt ontspannen, de bloedcirculatie wordt verhoogd en de duur van een erectie wordt verlengd. Deze oliën bevatten bala, ashwagnadha, shatavari en sariva.

Verandering in levenstijl

Ayurveda is gebaseerd op het principe dat het algemeen welzijn van lichaam en geest een direct effect heeft op om het even welke vorm van behandeling. Zo zijn yoga en meditatie efficiënte manieren om het lichaam te activeren en de geest op te frissen. Een geactiveerd lichaam en een zuivere geest zullen uiteindelijk helpen bij de behandeling van erectiestoornissen.

Andere Ayurvedische remedies voor erectieproblemen

Ayurveda kruidenEen goede nachtrust is een ander essentieel ingrediënt waarvan het succes van de behandeling afhangt. Acht uur slaap zal ervoor zorgen dat jouw lichaam ontspannen en stressvrij is. Naast verandering in levensstijl kan ook een verandering in de voeding, zoals de opname van ghee (roomboter), noten en zoete producten, helpen bij de genezing van erectiestoornissen. Heet en gekruid voedsel moet worden vermeden omdat ze de dosha's van jouw lichaam kunnen verstoren en je behandeling kunnen belemmeren. Voldoende tijd tussen elke geslachtsgemeenschap is erg belangrijk voor het ondersteunen van de erectie van de penis. Het geven van een kloof van ten minste vier dagen na twee opeenvolgende geslachtsgemeenschap is essentieel om de erectie te bevorderen.

Het Europees Ayrveda Centrum

Behalve behandelingen voor erectiestoornissen zijn er nog tal van andere klachten die kunnen behandeld worden met Ayrveda. Psychische problemen, vrouwenproblemen, huidziekten, neurologische aandoeningen, stofwisselingsziekten, urologische aandoeningen, ...  De volledige lijst met de te behandelen klachten kan je lezen op de website van het Europees Ayrveda Centrum

Video: 6 Ayrvedische geneesmiddelen voor erectieproblemen

Bron: WikiHow: https://nl.wikihow.com/Een-erectiestoornis-behandelen - Ayurbotanicals: http://ayurbotanicals.blogspot.com/2012/04/ayurveda-over-impotentie.html - https://www.ayu.nl/behandelingen/bij-welke-ziekten