Wil je uw Erectie een SNELLE Pro Boost geven?
KLIK HIER voor meer info

Een beter seksleven met acupunctuur voor mannen met erectiestoornissen

Acupunctuurtechniek voor erectiestoornisVoor veel mannen is een erectiestoornis een echte bekommernis. In feite treft het ongeveer 10% van de mannen jonger dan 50, ongeveer 40% van de mannen ouder dan 60, en meer dan de helft van de mannen ouder dan 70. Problemen om een erectie te krijgen kan schaamte, stress, angst en frustratie veroorzaken. Maar het hoeft niet het einde van uw seksleven te betekenen. Sommige mannen met erectiestoornissen reageren echter niet op de klassieke behandelingen (medicatie of andere hulpmiddelen) of geven er simpelweg de voorkeur aan ze niet te gebruiken. Voor deze mannen en vanuit dit perspectief zijn alternatieve therapieën, zoals acupunctuur, aantrekkelijk om een erectie te bevorderen.

Waarvoor staat acupunctuur?

De meeste mensen zijn opgegroeid naar de traditie van de westerse geneeskunde. We gaan naar een dokter als we ziek zijn en nemen een pijnstiller in als we ergens pijn hebben. Miljoenen mensen wenden zich echter tot de Chinese geneeskunde die bestaat uit lichaamsmassage, kruidenbehandelingen, oefeningen en acupunctuur. Acupunctuur is een behandeling waarbij dunne naalden gebruikt worden om bepaalde punten van het lichaam te stimuleren. Deze methode wordt in China al eeuwenlang toegepast. Een acupunctuur-behandeling dient om pijn te laten verdwijnen en de energiestroom (Qi of Chi) door het lichaam te herstellen en te behouden.

Hoe helpt acupunctuur om een erectie te bevorderen?

Acupunctuur stimuleert de zenuwen van het lichaam. Deze zenuwen geven op hun beurt hormonen af, die vervolgens de pijndrempel verhogen. Maar acupunctuur kan ook de bloedcirculatie verbeteren, de bloedsuikerspiegel helpen in balans te brengen en andere gezondheidsvoordelen bieden. Als je precies wilt weten hoe de Chinese geneeskunde in elkaar zit of je wilt je meer verdiepen in acupunctuur en hoe de behandeling werkt, dan zijn er talrijke boeken beschikbaar die uitvoerig de Chinese geneeskunde bespreken. Kortweg gezegd, in de Chinese geneeskunde draait het allemaal om de energiebanen door het lichaam te vrijwaren van blokkades (oorzaken van pijn, kwaaltjes en problemen), zodat de energie optimaal doorheen het lichaam kan stromen. Het gebruik van de naalden in acupunctuur, die op hun beurt hormonen afgeven en de circulatie van het bloed verbeteren, is wat onderzoekers denken waarom acupuntuur kan helpen als behandeling voor erectieproblemen. Uiteraard afhankelijk van persoon tot persoon. Aan bovenstaande moet wel toegevoegd worden dat de voordelen van acupunctuur voor het behandelen van erectiestoornissen meer gericht zijn op de psychologische oorzaken van het uitblijven van een erectie. Momenteel zijn er nog te weinig tests en onderzoeken gedaan om aan te tonen of de effectiviteit ervan te bewijzen, dat acupunctuur zou helpen bij erectiestoornissen veroorzaakt door een ziekte, blessure of het gebruik van bepaalde medicatie.

Video: Dr. Hilary Talbott over acupressuurpunten voor erectiestoornissen

Prijskaartje van een acupunctuur-behandeling voor ED

Acupunctuur gebruiken als bevordering voor erectieproblemen, mag zeker gezien worden als een investering. Je gaat ook niet zomaar langs bij iemand die zonder kennis wat naalden in je lichaam stopt. Voor een correcte behandeling heb je een erkende acupuncturist nodig en zijn of haar behandelingen zijn niet goedkoop (€ 75 tot € 135). Tenzij je het geluk hebt een acupuncturist te vinden die, net zoals in China, behandelingen geeft in een gemeenschappelijke ruimte met massagetafels die bezet worden door anderen die tegelijkertijd met jou een behandeling ondergaan. Om acupunctuur terugbetaald te krijgen door de zorgverzekering, moet je een aanvullende verzekering nemen. Het volledige bedrag wordt echter niet terugbetaald. Afhankelijk van welke aanvullende verzekering je hebt, ligt de terugbetaling tussen € 250 en € 650 per jaar voor alternatieve behandelingen. Hoeveel acupunctuur-behandelingen je nodig hebt, is afhankelijk van de ernst van je erectieprobleem. Normaal wordt er twee behandelingen per week gerekend, gedurende vier weken.

Vind een acupuncturist

Bent u op zoek naar een acupuncturist? U kan deze vinden op de website https://www.acupunctuur.com/artsen/zoeken